Wijncursus Beginners

Ontdek je eigen smaakprofiel

Wijn is natuurlijk beleven en dat merk je tijdens de cursus. Elke les starten we met het “blind ruiken” van aroma’s uit kleine flesjes, aroma’s die ook verstopt zitten in de wijnen van die avond. Op groot scherm zie je prachtige wijngaarden en mooie dorpen voorbijkomen. Ik kom vaak in wijngebieden en vind het leuk om mijn persoonlijke ervaringen, ontdekkingen en vakantietips te delen. In de eerste 4 lessen ontdek je klassieke en verrassende wijnen uit heel Europa met wat extra nadruk op Frankrijk, Italië & Spanje. We sluiten af met een les over de nieuwe wereld waarbij we nieuwe wereld wijnen blind afzetten tegen wijnen uit de oude wereld waardoor je ook direct ervaart waar jouw voorkeur ligt.

Na deze cursus ben je uitstekend in staat om een wijn uit te zoeken die past bij jouw smaakprofiel, zowel in een restaurant als in de wijnwinkel en heb je voldoende theoretische basis om het examen SDEN 2 van de wijnacademie succesvol af te sluiten. Bovenal heb je 5 avonden gehad waarbij je veel gelachen en geleerd hebt.

Afhankelijk van de groepsgrootte vindt de cursus bij mij thuis aan de keukentafel plaats of op een andere gezellige locatie in de buurt van de Nieuwendammerdijk in Amsterdam Noord.

De kosten voor deze cursus bedragen 285 euro inclusief BTW. Een avond duurt ongeveer 2,5 uur.