Over Jan

Jouw persoonlijke wijnadviseur

Op deze foto komen veel dingen samen. Ik ben hier in de Loire op wijnreis met mijn gezin. Overdag ben ik bij wijnboeren langs geweest, ‘s avonds hebben we een zeer gezellig, simpel frans restaurantje ontdekt. Buiten mijn gezin zie je hier de chef kok/eigenaar. Het komt wel vaker voor dat we op het einde van de avond vrienden hebben gemaakt. Deze man heeft jaren een drukke baan gehad in Parijs, maar besloot onlangs zijn droom na te jagen. Klonk wel herkenbaar en een mooi uitgangspunt voor een goed gesprek.

Na jaren met veel plezier bij een prachtig bedrijf gewerkt te hebben vond ik het zelf ook erg fijn om een grote droom na te jagen en vinoloog te worden. Naast de theoretische kennis kan ik ook enorm genieten van de zoektocht naar mooie wijnen. Van de wijnboeren die ik ontmoet, de prachtige wijnvelden, rijke historie en verhalen. De liefde die ik voor alles wat met wijn te maken heb, hoop ik over te brengen in de wijnen die ik voor je uit zoek.

Het bedrijfje heeft uiteraard een bourgondische inslag en mijn benadering is warm en persoonlijk met een gezonde dosis humor. Als je meer over mij of over het bedrijfje wil weten; ik zie er naar uit om met je in contact te komen.

 

Jan Bouw