Wijncursus gevorderden

Ik weet veel van wijn

Net als in de beginnerscursus staat beleven hier centraal. Er komt veel moois voorbij op het grote scherm; prachtige wijnvelden en de meest pittoreske dorpjes, voorzien van mooie verhalen over onder meer de historie van wijn. Het tempo ligt hier natuurlijk een stuk hoger. Zo proeven we bijvoorbeeld 10 wijnen op een avond en bespreken we vrij vlot een aardige dosis theorie. Veel aandacht voor Frankrijk, een aparte les Italië maar ook de rest van Europa komt goed aan bod net als de rest van de wijnwereld. We hebben tijdens deze cursus echt de mogelijkheid om veel klassiekers te proeven en met elkaar mooie nieuwe ontdekkingen te doen.

Na deze cursus ben je een serieuze gesprekspartner voor de sommelier in een restaurant. Uiteraard weet je exact wat jouw smaak is en kun je anderen helpen te ontdekken wat zij prettig vinden. Verder beschik je over meer dan genoeg theoretische & proef technische kennis om met goed gevolg het SDEN 3 examen van de wijnacademie af te sluiten. Dit diploma is voldoende om toegelaten te worden tot de vinologenopleiding.

Afhankelijk van de groepsgrootte vindt de cursus bij mij thuis aan de keukentafel plaats of op een andere gezellige locatie in de buurt van de Nieuwendammerdijk in Amsterdam Noord.

De kosten voor deze cursus bedragen 425 euro inclusief BTW. Voor de liefhebbers is er op een nader te bepalen moment een examentraining. Een avond duurt ongeveer 3 uur.