Boeckel crémant mousserend

Elegante bubbel

Frankrijk, Elzas

Aperitief, oester, parmaham

Korte impressie

Al jaren kom ik met veel plezier in het schilderachtige Elzasser wijndorp Mittelbergheim. 5e generatie wijnboeren Thomas & Jean-Daniel Boeckel maken daar heerlijke biologische wijnen. Zoals deze elegante bubbel met aroma’s van citrus en brooddeeg. Ik schenk deze regelmatig als aperitief en serveer er dan wat parmaham of een oestertje bij.

12,00

Recensie Parolo

Boeckel Crémant d’Alsace

Wat een feest was het weer bij Boeckel afgelopen herfstvakantie. Alleen al de rit van onze verblijfplaats Ribeauvillé naar Mittelbergheim, dwars door de goudgeel gekleurde wijngaarden, was een verrukking. De strakblauwe lucht en volle zon hielpen natuurlijk ook mee. De nacht was voor oktober fors koud geweest dus vijfde generatie wijnmaker Jean-Daniel had voor ons de oude houtkachel behaaglijk opgestookt in het proeflokaal.

Dit keer was ik in gezelschap van de huisfotograaf van Wijn bij Jan én diens vader, bij mij ook bekend als zwager en schoonvader, voor de broodnodige hulp bij het proeven van de laatste jaargang. Voor de kerst konden we natuurlijk niet om de meest gewaardeerde bubbel van het afgelopen jaar heen.

Fris en opwekkend aperitief met wat citrus en brooddeeg, combineert fijn met rauwe ham, oestertje mag ook. Kan bewaard worden om 2022 mee in te luiden maar ik verwacht dat dit voor deze fles net iets te ver weg is…

Recensies

beoordelingen

Wees de eerste om “Boeckel crémant mousserend” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare wijnen